laupäev, 13. jaanuar 2024

Aita klubil teleskoop soetada

Jah. Tuleb tunnistada, et astrofotograafiaga üha paremal tasemel tegelemine on päris kulukas. Eriti kui meie astronoomiaklubil otsene sissetulekuallikas puudub ning eestlaslik uhkus niisama heade inimeste abi küsida ei kannata. Aga võib olla saab teisiti.

Olles nüüdseks juba neli aastat astrofotograafias kätt harjutanud, on meie nimele kogunenud mõned sellised astrofotod, mida päris häbi trükki lasta enam poleks. Või kui siis ainult natukene. Eksperimendi korras suuname müüki mõned sellised lõuendile trükitud vaated kosmosesse, mis viimaste aastate jooksul meie poolt Tõrva koduaiast paistvast öötaevast tabatud. Töödega tuleb igaks juhuks kaasa ka üks lehekülg, kus objekti ning selle pildistamist sügavamalt kirjeldatud...ja võib olla midagi veel.



Lõuendite hinnast rääkides on asi natukene keerulisem. Või siis just lihtsam. All oleme suuruste juurde märkinud lõuendite omahinna+postikulu. Nii palju läheb meie jaoks maksma nende trükkida laskmine, pakendamine ja seejärel kulleriga tellijale saatmine. Mitte sentigi rohkem. Seda, et kui palju te neid tellides aga MTÜ arvele ise tasuda soovite, ei hakka me täpsustama. Mitte isegi natukene. Igaühe enda otsustada.
Eksperimendi salakavalaks tagamõtteks on koguda piisavalt vahendeid soetamaks klubi arsenali üks suuremat sorti teleskoobitoru, millega oleks paras vaadelda ja pildistada juba päris kaugeid galaktikaid, Kuu üksikuid kraatreid ja Päikesesüsteemi planeete. Kõik tehtud fotod avaldame ka edaspidi vabavaralise litsentsi alusel. Huvilistele teadmiseks on meil sihikul teleskoop Celestron EdgeHD 925.
Lõuendite suurused ja omakulu:
80cmx120cm: 67,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
70cmx100cm: 53,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
60cmx80cm: 52,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
MTÜ Tähetipp
EE802200221065459255
Selgitus: lõuendid teleskoobiks
Meie astrofotosid saate näha ja lõuendile valida Tõrva Astronoomiaklubi Astrobini kontol siit: https://www.astrobin.com/users/Astronoomiaklubi/
Lõuendi tellimiseks võtke ühendust kas meie messengeris või kirjutage e-postile tahetipp@gmail.com. Täpsustage foto, suurus ja aadress. Kuna niiöelda lattu me väga palju töid pole tellinud, siis võivad saatmisajad kõikuda mõnest päevast paari nädalani.


NB! kõigi tellijate vahel loosime kevadisel pööripäeval välja ühe teleskoobi algajatele (Sky-Watcher Mercury 607 AZ-2). Pilte sellega ei tee ja udukogusid ei näe, aga noorel huvilisel on sellega kindlasti huvitav Kuud ja lähemaid täheparvi uurida. Meie esimene teleskoop oli kusjuures sellele väga sarnane
Kuulutus ei aegu niipea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar