reede, 30. november 2018

Astronoomiaklubi sai endale kaamera

Meil on väga hea meel teatada, et tänavuse kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) II meetme kaudu toetatavate projektide hulka kvalifitseerus ka Tõrva Astronoomiaklubi (MTÜ Tähetipp) idee täiendada klubi tegevusi astrofotograafiaga.
Sisuliselt näeb meie projekt ette korraliku peegelkaamera soetamist, mis kombineerituna olemasoleva teleskoobiga lubab loodetavasti juba algava aasta esimestel kuudel tuua huvilisteni (esialgu kehvasid) lähiülesvõtteid meid ümbritsevast universumist vaadelduna otse Tõrva valla taevast. Oskuste ja kogemustepagasi laienedes saab klubi tegevustega liitujatel olema võimalus astrofotograafias ise kätt proovida. Selles osas aitame kõiki tõelisi huvilisi nõu, jõu ja tehnikaga.

Kõik klubi kaameraga klõpsatud pildid postitame veebi ilma igasuguste autoriõigusteta. See tähendab, et neid võib vabalt ja ilma autorit mainimata kopeerida, modifitseerida ja avaldada. Samas üritame fototel kujutatu juurde alati kirjutada ka midagi huvitavat ja harivat.
Fotosid näeb Tõrva Astronoomiaklubi Vikipeedia leheküljelt: https://et.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%B5rva_astronoomiaklubi
Suured tänud Valgamaa Omavalitsuste Liidu komisjonile koosseisus Aili Keldo, Heleena Jõgi, Mart Vanags, Triin Jaansalu ja Marika Muru projekti hindamisel ja heaks kiitmisel!
Selget teavast ja kannatliku meelt soovides/lootes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar