neljapäev, 28. juuli 2022

Kuu läbi teleskoobi (Tehnoloogiline Päike - Kasvav Maa)

Märkamatult on meie facebooki leheküljel täitunud 4000 jälgija piir. Raske öelda, et kas nelja ja poole tegevusaasta kohta on tegemist hea või keskpärase tulemusega, kuid meie oleme igatahes uhked. Eriti kui mõelda, et meie kodulinnas Tõrvas elab kusagil 2800 inimest. See näitab, et vaatamata nimele jälgib meid ka kaugema kandi rahvas ning ega tegelikult räägime me siin ju enamasti asjadest, mis linna, riigi ja isegi planeedi või Päikesesüsteemi piire ei tunnista.
Kui leiate, et meie lehekülg võiks huvi pakkuda veel rohkematelegi inimestele, siis sellele saab teist igaüks omalt poolt kaasa aidata. Üheks heaks võimaluseks on lihtsalt meie lehekülge oma seinal jagada ja soovitada: https://www.facebook.com/torvaastronoomiaklubi
Teine viis oleks meie lehekülge hinnata ja mõne sõnaga arvustada. Selleks valige lehekülje avalehelt vastav alajaotus. Muidugi ootame endiselt oma postituste alla ka teie kõigi meeldimisi, jagamisi ja kommentaare.
Kuna facebook ei ole kõige parem keskkond, kus sõrmi valusaks kerides vanemaid postitusi lugeda, saate neid teemade ja märksõnade järgi mugavamalt otsida meie kodulehelt aadressil https://www.astromaania.ee/ Hetkel leiab neid sealt ligemale seitsesada. Lugemist ja vaatamist peaks jaguma kõigile. Keda huvitab meie klubi ajalugu ja meie tehnikaga tehtud parimad astrofotod, siis tasub külastada meie Vikipeedia lehekülge aadressil: https://et.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%B5rva_astronoomiaklubi
All üks musikaal-lunaarne video, mis sai koostatud ühel maikuu hilisõhtul üles võetud klippidest läbi teleskoobi. Kuna Kuu oli toona meie asukohast silmapiirile üsna lähedal, on sellelt hästi näha Maa atmosfääri virvendust reaalajas. Teleskoop Bresser Messier NT-203/1200, monteering SkyWatcher EQ6-R Pro, kaamera Nikon D5600, Barlow 2x ja 3x.
Kasutatud muusika (soovitame kuulata valjult ja/või läbi kõrvaklappide): Tehnoloogiline Päike - Kasvav Maa (Kõige Pikem Päev, 2011).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar