kolmapäev, 6. märts 2024

Osta astrolõuend ja toeta klubi

Per aspera ad astra

Kevadine pööripäev läheneb ja seega postitame alloleva üleskutse kolmandat ja viimast korda. Suur tänu kõigile, kes siiani klubi toetanud ja meid uue teleskoobi soetamisele lähemale viinud! Kuna päris mitmed on meilt lõuendi tellinud ka niiöelda omahinnaga (mille seletamiseks oleme valmis kaaluma Hanloni habemenuga), siis oleme paraku sunnitud lõuendite minimaalset hinda natukene kergitama. Lõundite lõpphind (omakulu+toetus) jääb aga endiselt tellijate endi otsustada.
...
Olles nüüdseks juba neli aastat Tõrva koduaiast astrofotograafiaga kätt harjutanud, on meie MTÜ-le kogunenud mõned sellised astrofotod, mida päris häbi trükki lasta enam pole. Eksperimendi korras suuname mõned sellised puitraamil ja lõuendtrükis vaated kosmosesse müüki. Töödega tuleb kaasa üks lehekülg, kus objekti ning selle pildistamist sügavamalt kirjeldatud...ja võib olla midagi veel.


Lõuendite hinnast rääkides on asi natukene keerulisem. Või siis just lihtsam. All oleme suuruste juurde märkinud lõuendite minimaalhinna, ehk summa mis meie jaoks kulub nende trüki tellimiseks, pakendamiseks ja seejärel kulleriga tellijale saatmiseks. Seda, et kui palju te nende eest aga MTÜ arvele ise tasuda soovite, ei hakka me täpsustama. Igaühe enda otsustada.
Eksperimendi tagamõtteks on koguda piisavalt vahendeid soetamaks klubi arsenali üks suuremat sorti teleskoobitoru (Celestron Edge HD 9.25), millega oleks paras vaadelda ja pildistada juba päris kaugeid galaktikaid, Kuu üksikuid kraatreid ja Päikesesüsteemi planeete.
Lõuendite suurused ja minimaalhinnad:
80cmx120cm: 87€ (ei sisalda toetust klubile)
70cmx100cm: 72€ (ei sisalda toetust klubile)
60cmx80cm: 71€ (ei sisalda toetust klubile)

Leegitseva Tähe udukogu Veomehes – 1500 valgusaastat

Rõhutatud värvides Kuu – 1,3 valgussekundit

Andromeeda galaktika Andromeedas – 2,5 miljonit valgusaastat

Andromeeda galaktika Andromeedas – 2,5 miljonit valgusaastat

Leegi ja Hobusepea udukogud Orionis – 1400 valgusaastat

Loori supernooovajäänuk Luiges – 2400 valgusaastat

Suur Orioni udukogu Orioni tähtkujus – 1350 valgusaastat

Plejaadide täheparv Sõnnis – 440 valgusaastat

Elevandi Londi udukogu Kefeuses – 2400 valgusaastat

Roseti udukogu Ükssarvikus – 5200 valgusaastat

Päike ja plekid (+mõõtkavas Maa) – 8,4 valgusminutit

Kuu – 1,3 valgussekundit

Plejaadide täheparv Sõnnis – 440 valgusaastat

Hinge ja Südame udukogud Kassiopeias – 7500 valgusaastat
Meie astrofotosid saate näitusel näha Pärnus Pernova loodusmajas ning digitaalsel kujul Tõrva Astronoomiaklubi Astrobini kontol siin: https://www.astrobin.com/users/Astronoomiaklubi/
Lõuendi tellimiseks võtke ühendust kas messengeris või kirjutage e-postile tahetipp@gmail.com. Täpsustage foto, suurus, aadress ja telefoninumber.
NB! kõigi toetajate vahel loosime kevadisel pööripäeval välja ühe teleskoobi algajatele (Sky-Watcher Mercury 607 AZ-2). Pilte sellega ei tee ja udukogusid ei näe, aga noorel huvilisel on sellega kindlasti huvitav Kuud ja lähemaid täheparvi uurida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar