kolmapäev, 9. september 2020

Laurits Leedjärv "Rännakud kõiksuses"

Täna kell 15 esitleb Tartu Observatooriumis (Tõraveres) enda verivärsket raamatut "Rännakud kõiksuses" sama asutuse endine direktor ja praegune tähefüüsika osakonna vanemteadur Laurits Leedjärv. Raamatusse on astronoom koondanud oma artiklipagasist valinud kirjutisi universumi uurimise ajaloost, olemusest ja saamisloost. Esmakordselt ilmub selles ka mahukam kirjatöö pealkirjaga “Universumi lühiajalugu, pearõhuga viimasel kuuekümnel aastal”, mis on aruanne ja õigustus selle kohta, kuidas autor on jõudnud käesoleva raamatu kokkupanemiseni, taustaks Universumi ligi 14 miljardi aasta pikkune ajalugu.

Leedjärv on selges ja ilusas emakeeles kirjutiste eest pälvinud mitmeid auhindu. Näiteks mullu tunnistati ta teadusajakirjanduse sõbraks, ajakirja Akadeemia laureaadiks artikli «Üksildane Maa» eest (ilmus oktoobrinumbris) ja Maalehe laureaadiks.

Soovitame minna esitlusele või siis kindlasti endale üks eksemplar soetada. Seda viimast saab teha näiteks siin: https://www.apollo.ee/rannakud-koiksuses.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar