neljapäev, 22. juuli 2021

Tõrva Tule Päevade teleskoobivaatlus Jupiteri, Saturni ja Kuuga

Nagu peaaegu juba Tõrva Tule Päevade traditsiooniks saanud, siis ka sellel aastal on Tõrva Astronoomiaklubi Kaarlimäe tänava lõpus linnasildi kõrval korraldamas üht avalikku teleskoobivaatlust. Nagu eelnevatel aastatel, avaneb täna kõigil huvilistel võimalus läbi teleskoobisilma näha hiidplaneete Jupiteri, Saturni ja nende suuremaid kaaslasi. Lisaks tõuseb koos mainitud planeetidega kõigile tuttav Kuu, mis küll horisondist üle seitsme kraadi ei ulatu, kuid mis on juba peaaegu täielikult valgustatud. Suurendava pilgu heidame peale kindlasti ka talle.

Vaatlus aastal 2019. Ka toona oli teleskoobis Päikesesüsteemi hiiglane Jupiter. Foto: Egon Bogdanov

Vaatlus algab täna kell 22, kuid kuna planeedid ja Kuu tõusevad nägemiskõrgusesse alles kusagil tunnikene hiljem ning sealt edasi muutuvad vaatlusolud üha paremaks, soovitame oma külastuse ajastada pigem südaööle liginevale kellaajale. Natukene hiliseks kisub, aga kes ikka suveõhtul ja -ööl magada tahab. Meie kavatseme teleskoobi või kahega väljas olla kusagil kella poole üheni. Soovitame kaasa võtta kanged sääsetõrjevahendid ja pikad riided (õhtud võivad olla juba jahedad).

Nagu mainitud, siis vaatluspaigaks on linnast välja suunduva Kaarlimäe tänava ametlik lõpp. Seal vasakut kätt tee ääres asuva asulasildi lähistelt põllu servast te meid leiate (kui tõesti ei leia, siis helistage numbril 56568585). Koordinaadid Google Mapsis:

Teiste Tõrva Tule Päevade üritustega saad tutvuda siin: https://www.facebook.com/torvatulepaevad/



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar