pühapäev, 14. aprill 2024

2024. aasta täielik päikesevarjutus Põhja-Ameerika kohal

Mõned valitud fotod esmaspäeval Põhja-Ameerika kohal toimunud täielikust päikesevarjutusest. Kommentaarides ka paar videot.

PS: Paraku on sotsiaalmeedia sellel korral oluliselt enam kui eelmistel täidetud lisaks tõelistele fotodele ka tõenäoliselt tehisintellekti abil fabritseeritud piltidega. Tegemist on täitsa tõsise probleemiga, mis ohustab laiemalt terve fotograafia tulevikku, kuna mingist hetkest muutuvad need tõelistest fotodest eristamatuks isegi teadjate inimeste silmadele. Näiteid neist fotodest me siin omakorda jagama ei hakka, kuid lihtsalt teadmiseks, et kui foto on enam kui hämmastav ja selle juurest puudub viide autorile, siis tasub oma kriitiline mõtlemine järgmisele käigule lülitada.

Foto: Hunter Wells

Foto: Ryan Spangenberg

Foto: Marybeth Kiczenski

Foto: Kaixiang Wang

Foto: Daniele Gasparri

Foto: Taras Rabarskyi

Foto: Yifan Xu (õhupalliga Texase kohalt)

Foto: Andrew McCarthy (foto on tehtud viie erineva kaameraga ning tähed on jäädvustatud kuus kuud varem täpselt samast kohast taevas, mille ette Päike ja Kuu esmaspäeval jõudsid)

Foto: Mike Borman

Foto: Kyle Denny

Foto: Michael A. Stecker

Foto: Rahvusvahelise kosmosejaama pardalt

Foto: Gregorio Perez

Foto: Bobby Goddin

Foto: Petr Horálek, Josef Kujal ja Milan Hlaváč (fotol on suurendatud komeet SOHO-5008. Tegemist vahetult enne varjutust avastatud väiksema komeediga, mis ei ole silmaga nähtav).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar