esmaspäev, 31. august 2020

Tõrva III Astronoomiaõhtu

Eelmisel aastal ülimenukaks osutunud Tõrva astronoomiaõhtu tuleb taas! 5. septembril algusega kell 18:00 on Tõrva vallas Patkülas asuvasse looduskaunisse Ala-Vilsi tallu (Vilsi Angus) oodatud kõik täheteaduste huvilised noored, vanemad, vanavanemad, tädid ja onud.


Kõigi jaoks tasuta üritusel vaatame astronoomiateemalisi dokfilme, teeme lõket ja grilli, kütame sauna, supleme tiigis, räägime astronoomiast planetaristide ja hobiastronoomide juhatusel ning selge ilma korral vaatame oma silmaga läbi teleskoobitoru planeete ja Kuud.
Kuna üritus toimub lageda taeva all, siis võtke kindlasti kaasa soojad riided, pleedid ja astronoomiliselt hea tuju. Soovi korral võib avarale taluõuele ööbimiseks püstitada oma telgi. Pakume ka suupisteid, kuid tõsisemaks kehakinnituseks soovitame kaasa võtta oma grillimaterjali (koha peal grillimisvõimalus).
Ürituse esialgne kava (kellaajad ei ole kivist):
  • 18:00 - kogunemine
  • 19:00 - seame üles teleskoobid (võtke kindlasti ka enda oma kaasa)
  • 20:00 - Ahhaa Teaduskeskuse planetarist Üllar Kivila räägib taevas säravast Marsist.
  • 21:00 - paneme projektorist mängima 2018. aasta dokumentaalfilmi "First to the Moon", mis räägib Apollo 8 nimelisest mehitatud missioonist, mis jõudis esimesena Kuu orbiidile.
  • 23:00 - 03:00 - selge ilma korral vaatame teleskoopidega Jupiteri, Saturni, Kuud, Marssi, Linnuteed, täheparvi, Andromeeda galaktikat, udusid ja muud põnevat.
  • 23:00 - pilvise ilma korral vaatame 2016. aasta dokfilmi "Fight for Space", mis räägib kosmosevallutuste tumedast tulevikust.
  • 12:00 - Lahkumine
PS: filmid on inglise keeles ja inglise keelsete subtiitritega. Vihmase ilma korral jääb üritus ära.
Kaart ürituse asukohaga:
https://goo.gl/maps/jFBfazvUJ5UNttcU7
Tõrva astronoomiaõhtu peakorraldajaks on MTÜ Tähetipp (Tõrva Astronoomiaklubi). Toetavad Tõrva vald, Vilsi Angus ja Pubi Juudas.
Rokem infot: +372 5656 8585 või tahetipp@gmail.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar