reede, 9. veebruar 2024

Astronoomiafestival 2024

Nagu traditsiooniks on saanud, siis augusti Perseiidide meteoorivoolu kõige magusamal ajal leiab kusagil Eestimaa nurgas aset astronoomiale, kosmosehuvile ja lihtsalt taevavaatlejatele pühendatud kogupereüritus - Astronoomiafestival. Sellel aastal saab see toimuma Harjumaa läänenurgas Ristna sadamas Keibu külas.

Kokku viis päeva ja neli ööd (9.-13. august) vältaval festivalilt leiab populaarteaduslikke ettekandeid, muusikalisi etteasteid, vaatlusõhtuid ja -öid, teleskoopide ja fototehnika esitlusi ning teisi seltskondlikke tegevusi. Osa saab võtta auhindadega mälumängust ja töötubadest nii vanematele kui noorematele. Festivalile võib tulla üksi või kogu perega, kogu festivali ajaks või ainult ennast kõige rohkem huvitavatele asjadele, ilma isiklikku teleskoopi omamata või koos sellega.

Kuigi Ristna sadam asub linnulennult Tallinnast vaid 60 kilomeetri kaugusel, on seal taevas on väga pime (bortle 2 klass) ning sellel aastal ei sega oma valgusega tähistaevast ka Kuu. Näha saab Päikesesüsteemi kõige kaunimaid planeete, laia valikut süvataevaobjekte ning otseloomulikult kaunist ja rikkalikku Perseiidide "tähesadu". Vaatlejaid ootavaid teleskoope Astronoomiafestivalil jagub...
Igatahes tasub endale kuupäevad kalendrisse kirja panna ja puhkuseplaane tehes arvestada.
Palun jagage!
Astronoomiafestival 2024 koduleht (täieneb kava ja registreerimisega jooksvalt): https://festival.astronoomia.ee/
Ürituse korraldajaks on Eesti Astronoomia Selts

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar