reede, 16. veebruar 2024

Osta lõuendeid ja toeta klubi

Kuu aega tagasi pakkusime kõigile oma jälgijatele võimalust tellida meie astrofotosid lõuendtrükis ning ühtlasi sellega toetada meie klubi uue teleskoobi ostul. Üleskutsega tulid kaasa päris mitmed inimesed, tänu kelle lahkusele oleme oma eesmärgile lähedal. Suur, suur tänu teile kõigile! Kuna vajaminevatest vahenditest lahutab meid siiski veel natukene, siis kordame oma üleskutset.

Hinge ja Südame udukogud Kassiopeias – 7500 valgusaastat

Leegitseva Tähe udukogu Veomehes – 1500 valgusaastat

Elevandi Londi udukogu Kefeuses – 2400 valgusaastat

Andromeeda galaktika Andromeedas – 2,5 miljonit valgusaastat

Rõhutatud värvides Kuu – 1,3 valgussekundit

Roseti udukogu Ükssarvikus – 5200 valgusaastat

Leegi ja Hobusepea udukogud Orionis – 1400 valgusaastat

Suur Orioni udukogu Orioni tähtkujus – 1350 valgusaastat

Plejaadide täheparv Sõnnis – 440 valgusaastat

Päike ja plekid (+mõõtkavas Maa) – 8,4 valgusminutit

Loori supernooovajäänuk Luiges – 2400 valgusaastat

Plejaadide täheparv Sõnnis – 440 valgusaastat

Kuu – 1,3 valgussekundit

Astrofotode näitus Pärnu Keskraamatukogu I korrusel.

Andromeeda galaktika Andromeedas – 2,5 miljonit valgusaastat

Astrofotode näitus Pärnu Keskraamatukogu I korrusel.

-----------------------------------------------------------------
Olles nüüdseks juba neli aastat astrofotograafias kätt harjutanud, on meie MTÜ nimele kogunenud mõned sellised astrofotod, mida päris häbi trükki lasta enam poleks. Või kui siis ainult natukene. Eksperimendi korras suuname müüki lõuendile trükitud vaated kosmosesse, mis viimaste aastate jooksul meie poolt Tõrva koduaiast avanenud öötaevast tabatud.
Lõuendite hinnast rääkides on asi natukene keerulisem. Või siis just lihtsam. All oleme suuruste juurde märkinud lõuendite omahinna+postikulu. Nii palju läheb meie jaoks maksma nende trükkida laskmine, pakendamine ja seejärel kulleriga tellijale saatmine. Mitte sentigi rohkem. Seda, et kui palju te neid tellides aga MTÜ arvele ise tasuda soovite, ei hakka me täpsustama. Mitte isegi natukene. Igaühe enda otsustada.
Eksperimendi tagamõtteks on koguda piisavalt vahendeid soetamaks klubi arsenali üks suuremat sorti teleskoobitoru, millega saaks vaadelda ja pildistada juba päris kaugeid galaktikaid, Kuu üksikuid kraatreid ja Päikesesüsteemi planeete. Kõik tehtud fotod avaldame ka edaspidi vabavaralise litsentsi alusel. Huvilistele teadmiseks on meil sihikul teleskoop Celestron EdgeHD 925.
Lõuendite suurused ja OMAKULU nende trükkimisel, pakendamisel ja saatmisel:
80cmx120cm: 67,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
70cmx100cm: 53,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
60cmx80cm: 52,98€ (sisaldab 0 eurot toetust klubile)
MTÜ Tähetipp
EE802200221065459255
Selgitus: lõuendid teleskoobiks
Meie astrofotosid saate digitaalselt näha (ja soovi korral vabalt alla laadida ja enda äranägemise järgi kasutada) Tõrva Astronoomiaklubi Astrobini kontol siit: https://www.astrobin.com/users/Astronoomiaklubi/
Samuti on kõik kutsutud külastama Pärnu Keskraamatukogu I korrusel avatud Tõrva Astronoomiaklubi astrofotode näitust: https://facebook.com/events/s/astrofotod-taavi-niittee-foton/1096299035048756/
Lõuendi tellimiseks võtke ühendust kas meie messengeris või kirjutage e-postile tahetipp@gmail.com. Täpsustage foto, suurus ja aadress. Kuna nii-öelda lattu me väga palju töid pole tellinud, siis võivad saatmisajad kõikuda mõnest päevast nädalani.
NB! kõigi tellijate vahel loosime kevadisel pööripäeval välja ühe teleskoobi algajatele (Sky-Watcher Mercury 607 AZ-2). Pilte sellega ei tee ja udukogusid ei näe, aga noorel huvilisel on sellega kindlasti huvitav Kuud ja lähemaid täheparvi uurida.
Kuulutus ei aegu niipea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar