esmaspäev, 20. juuli 2020

Elmo Tempeli loeng "Universum läbi astronoomi pilgu"

Tänavuste Tõrva Tule Päevade raames tuleb Tõrva Astronoomiaklubile loenguga "Universum läbi astronoomi pilgu" külla Tartu Ülikooli astronoomiaprofessor Elmo Tempel, kes ise kirjeldab seda järgmiselt:

"Universum meie ümber on üks müstiline ja salapärane paik. Kas me oleme universimis erilised ning kas peale meie universumi eksisteerib veel teisi universumeid, on küsimused millele puudub ühene vastus. Loengu käigus annan põgusa ülevaate sellest, milline on meile teadaolev universum ning millised meie teadmiste piirid.”

Loeng leiab aset Pubi Juudase õdusate seinte vahel, kus serveeritakse muuhulgas värskendavaid jooke ning kuulajatel avaneb võimalus astronoomile ka omapoolseid küsimusi esitada.

Elmo Tempel on lõpetanud Tartu Ülikooli 2003. aastal ning kaitsnud astrofüüsika erialal doktoriväitekirja „Galaktikate evolutsiooni mõistmine nende heledusfunktsiooni abil“ 2011. aastal. Ta on töötanud järeldoktorina nii Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudis kui ka Saksamaal Potsdamis Leibnizi Astrofüüsika Instituudis. Hetkel töötab ta Tartu observatooriumi galaktikate füüsika ja kosmoloogia osakonna juhatajana ning tema uurimistöö keskmes on matemaatiliste meetodite arendamine ja nende rakendamine kosmoloogiliste vaatlusandmete puhul. Ta juhib ka üht töörühma Euroopa Lõunaobservatooriumi uues vaatlusprojektis „4MOST“.

Loeng on tasuta ja sobilik igas vanuses astronoomiahuvilistele! Ka neile, kes sellest asjast veel väga palju ei tea...

Peakorraldajaks on Tõrva Astronoomiaklubi (MTÜ Tähetipp). Toetavad Tõrva vald ja Pubi Juudas.

Uksed 17:30
Loeng algab 18:00

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar